Sjuk?

Jag har inte tid att vara sjuk, det är drygt, tråkigt och jobbigt samt tidskrävande att tillfriskna.
Tycker det är väldigt onödigt att bli sjuk över huvud taget, jag ser ingen vits i det alls.
Idag har jag haft besök av Jonas mamma aka farmor och hon har fått strömmig och mos till varmrätt och dessert blev blåbärspaj med vanliljvisp... sitter som späck det!
Helgen innehöll övernattning av syskon till mig och kortspel med dom samt tacos, nej jag har inte tröttnat på det än. Iallafall inte den man gör hemma där man väljer hur det ska vara, den man får ute på buffe ger jag inte mycket för om man nu skulle jämföra.
Sen en annan sak, jag såg ett kort på facebook på en tjej som är heeelt normalbyggd, inte ett överflöd av fett eller daller på en enda kvadratcm på hennes kropp och ÄNDÅ måste hon kommentera kortet med att hon är ett fetto.
Varför gör man det? Jag menar, om hon är ett fetto så är jag en blåval med högt bmi isåfall.
Ja, folk kan ha dåligt självförtroende och ätstörningar men blir man blind när man tittar på andra för det? Om jag väger lika mycket som någon jag umgås med och vi är lika långa osv ja ni fattar, om jag då påstår mig vara fet och säger det i den andras sällskap tex. säger inte jag då indirekt att denne också är det? Jag borde väl åtminstonde ha så pass mycket vett i skallen att jag håller det för mig själv vad jag tycker om min kropp just föratt kanske inte så frön i andras huvuden som kanske är helt nöjda med sig själva tills jag kläcker den kommentaren?
Om jag satt brevid någon som var tyngre än mig så skulle jag aldrig i livet få för mig att säga: Gud va fet jag är usch.
Snacka om att släppa ett ton tegelsten på den som sitter brevid och indikera på att denne som då är fetare än mig borde gå hem och slänga all mat och leva på en kopp citronvatten om dagen.
Jag förstår inte vad det är som får folk att slänga ur sig sånna okänsliga saker.
Folkvettet verkar ha försvunnit totalt.

Kaffe

Förr i tiden när jag sörplade i mig en kanna kaffe varje dag på fik istället föratt vara i skolan så märkte jag aldrig av det där med att man skulle bli piggare av kaffe. Jag tyckte folk snackade skit när som påstod att dom var tvugna att ha en kopp på morgonen föratt inte rasa ihop när dom borstade tänderna, men nu....
Nu har jag förstått varför jag inte märkte nån skillnad.
Jag var inte trött på riktigt förut... jag visste inte ens vad trött var. Jo vanlig trötthet kände jag väl till, segt på morgonen och så men jag hade inte kännt hur det är att vara TRÖTT med stora bokstäver innan.
Så trött att jag gjort saker i en halvtimme efter att jag klivit upp som jag inte har en aning om att jag har gjort. Så trött att jag kan få en altzeimerspensionär att verka skärpt och med i matchen.
Då provade jag kaffe igen och volà! Jag blir pigg av java!!!!
Nu finns det knappt en morgon när jag är utan kaffet.
Är det nån slags vuxengrej eller har dom tillsatt något? Skit samma, jag är glad att det fungerar för jag har haft starka funderingar att börja med uppåttjack föratt komma ut dimman men då kliver jag väl bara in i en annan dimma så det är ju ingen bra idè heller.
Nu ska jag dricka en till kopp uppåtjava så kanske jag orkar fixa matlådan och se en halvtimme på sagan om ringen.
Out.

Skryta eller inte skryta

Jag är ju då och då inne på familjeliv och läser i forumen där och ja, jag vet att det borde man inte göra för det är överfullt med idioter men ändock! Jag tycker det kan vara lite kul att läsa om dom också, hur dom tänker och hur dom agerar i vissa situationer osv.
Bland annat läste jag ett inlägg av en arg morsa som hatade folk som skryter om sina "tidiga barn"
Ok, jag förstår villka det handlar om igentligen, det är inte så att hon är förbannad på alla dom utan det är dom där som frågar saker som: Går han än då? Då kanske hon har svarat nej och då kommer det som spöregn i ansiktet tillbaka: Ja min gick iallafall när han var 11 månader!
Dom borde slaktas det håller jag med om...men... ska inte folk med barn som går eller pratar eller målar hus tidigt få säga det alls? Hon som startade tråden kan jag förstå men alla idioter som svarade på den??
Det är verkligen som en sandlåda för vuxna där man kan mobba ut varandra och kasta sand i varandras ögon.
Nog om det! Snart är det dags för dagens promenad upp the hill from hell.
Sådär, nu är jag tillbaka och svettig som en gris i en bastu, dusch och mat nästa, vad fan ska man äta???

GUUUUUUUUUUUUUUUUD VAD JAG HAR TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIGT!!!!

Det var längesen jag var så grymt rastlös som jag är nu, jag önskar att jag var påväg ut på nåt kul!!!!!
Jag vill klä upp mig, sminka mig och platta håret (grymt väder för plattat hår idag) och suga i mig några glas vin föratt sen bara flyga runt på ett dansgolv hela kvällen!!
Föratt detta ska kunna inträffa så måste följade ske:
Pengar måste på ett magiskt sätt komma in på mitt konto i denna sekund
Nån som är den ultimata barnvakten kommer hit och passar min son
Så ni förstår, det vore nog ett lättare uppdrag att bestiga mount everest med Alexander på ryggen just nu än ovanstående....

Hurtbulle!

Jag hoppas jag blir en iallafall! Att gå ner i vikt är inte målet men att bli av med magsladdret är det. Sen om det försvinner några kilo så är det väl meningen isåfall. Jag har aldrig varit viktbesatt någonsin men det jag vill är att bli oslapp i kroppen. Jag vill kunna ha ett par jeans på mig utan att det hänger över kanten you know. Kan verka fåfängt jag vet men jag vill bara bli nöjd med mig själv. Jag skiter fullständigt i hur andra ser ut och jag jagar inte något sjukt ideal men jag vill bli sund innan jag är 40 och flåsar av 4 trappsteg.
Får se hur länge jag orkar, känner jag mig själv rätt så räcker det med att det är spöregn ett par dagar så är jag ur focus igen haha, men jag ska försöka iallafall!
Fy fan vad jag stinker gympasal nu!!! Usch vilka minnen jag får när jag tänker på idrotten i skolan, golv som skriker när man springer på det så håret i nacken reser dig och massa folk som svettas i samma rum. Är det verkligen fräscht? Tänk alla svettproppar som flyger omkring i luften och landar i ens ansikte, på ens läppar! Hell man andas ju säkert in det också!
Man ska inte tänka så mycket...
Alexander har parkerat sig i gitarrlådan =)
Nu måste jag nog gå in i tvagen innan anticimex ringer på dörren och undrar om det är något som ligger och ruttnar härinne...

Nya pråjlar!

För 4 år sen ägde jag inte ens en dator och nu har jag en liten minilaptop, har aldrig ägt en telefon som varit super hi-tec heller men nudu äger jag en x10 mini pro!
Vad är det som håller på att hända med mig? Hoppas det är övergående bara haha.
Vi har spanat in en soffa på jysk också, en bäddsoffa som kan vara skönt för mina syskon när dom ska slagga här. Ska försöka fixa in en bild här:
Den var väl helt ok? Sen ett nytt soffbord också som inte är lika stort som ett matbord...
Kostar just nu 4500 så det blir att spara några månader, förhoppningsvis finns den kvar sen.
Jag vill prova zumba fitness också, det ser skitkul ut, jag tvivlar ju påatt det går fort att bli vältränad men skitsamma om det är roligt!
Men hell to the no att jag betalar 600 för det, så mycket vill jag inte ha det.
Nu ska jag försöka snikra ihop nån lunch men jag återkommer med ett förhoppningsvis mer givande inlägg later...

Female problems

Usch va det är pissigt att ha mens. Det förstör verkligen allt, man får finnar, blir fetare (om så endast för stunden) har ont i magen som är uppsvälld till 4dubbel storlek, humöret dalar och man kan börja grina när man står och diskar pga att ens unge inte vill sluta skrika vad man än gör.
Ja jag pratar av egen erfarenhet och det är denna dag jag pratar om.
För första gången i sitt liv så vägrade Alexander sova middag, förut har han som minst iallafall sovit en halvtimme. Detta resulterade i ett supergrinigt barn och en väldigt rymningsbenägen mamma.
Efter mycket om om men fick jag honom att somna föratt han efter en timme skulle vakna gallskrikandes.... då var det nära att jag packade en väska och gick men eftersom det är mindre ok så stannade jag hemma och gjorde allt i min makt föratt han skulle lugna ner sig. Panodil ifall han hade ont någonstans, välling, mys, lek, mera mys i soffan, sång, gunga, ja you name it.
Efter allt detta blev jag lite less och tog upp honom från golvet för 384 gången, satte honom i knät återigen och sa, nu räcker det, såså såså bestämt och höll honom i ett fast grepp, inte hårt men bestämt och tro på fan.. ungen lugnade ner sig! Wow! Så satt vi så och kramades ett bra tag innan jag provade att lägga honom igen och han somnade!
Jag trodde aldrig att han skulle gå med på det och han gör det ännu i skrivande stund.
Lika var det inatt, vaknade och grät och blev mer och mer arg vad vi än gjorde. Undrar vad det är frågan om?
Nån med erfarenhet får gärna skriva kommentar.
Trots detta är han det finaste jag vet på jorden, helt sjukt vilken kärlek man känner till sitt barn.
Det finns inte många andra som kan få mig att skratta 2 sekunder efter att jag varit nära att gå hemifrån.
Nu är det csi som gäller
over and out.

Good riddance...

Hoppa och skit så länge hängslorna håller!
Det finns verkligen så mycket idioter i denna värld, jag kan säkert räkna upp 100 pers i falun/borlänge som jag inte tål över huvud taget och ironiskt nog umgås ofta dessa med varandra också...
Som en person här tex. Ser ut som en fet gris, älskar att trycka ner andra och bossa omkring, säkert pga detta faktum att hon är fet och ful. Nu kanske ni tycker att jag är taskig som kallar henne fet och ful men det skulle jag aldrig göra om hon inte var så ful på insidan som hon är.
Hon har en kille också som ser bra ut och är en såndäringa "för snäll" kille, ja självklart behandlar hon honom som en omyndigförklarad. Usch!
Sen avskyr jag också folk som ska vara så jävla over the top hela tiden och fejkar klaustrofobi föratt dom befinner sig i en stad längre än 3 månader.  Dom vill liksom vara så speciella och intressanta så det blir löjligt. Vad hände med att bara vara den man är? Det är väl coolt det om något, att våga visa sig på riktigt, blotta sig liksom. Nej fan, nu ska det vara så himla pretto så jag spyr rakt ut. Man ska vilja åka runt jorden och packa sallad och sånt föratt vara en spännande människa. Skulle man vara nöjd med att bo i Sverige där man är född och ha ett bra jobb där så är man lika intressant som Göran Perssons liv med systembolagets direktör.
Det är en sak att vara en sådan människa om man nu är det på riktigt och inte föratt andra ska tänka: wow henne/honom skulle jag vilja vara.
*kräks*

Helghets?

Jag har glömt hur det känns. Helghetsen som börjar infinna sig fredag eftermiddag om inte tidigare. Vad ska jag göra ikväll? Utgång eller stanna hemma? Utgång!  Vad ska jag ha på mig? Vem ska jag gå ut med? Vart ska vi gå? Förfest? Efterfest? Systemet? Sen när man har rätat ut dom flesta frågetecken så brukar en kväll se ut som följer:
Skynda till systemet innan det stänger.
Hem och duscha
Fixa håret och måla dit partyansiktet
Rota igenom hela garderoben efter kläder som inte duger men man har inget val för man måste ju ha kläder på sig på krogen.
Gå på förfest
Bli så full på förfesten som man igentligen behöver vilket innebär att man inte behöver dricka mer... igentligen.
Stapplar ut på krogen.
Köar i inträdet.
Köar i garderoben.
Kissa eftersom man har stått i kö i hundra år.
Köa till toan.
Köa till baren.
Dansa.
Leta ragg (om man är singel det vill säga.... fast ja, det finns ju folk som gör det utan att vara singel)
Köa en sista gång i baren för den där beställningen man inte alls behöver, den som får en att kliva över kanten.
Kissa en sista gång innan kön till garderoben.
Hämta jackan (efter att ha köat tillräckligt länge för att bli kissnödig igen)
Gå till närmsta pizzahak för fylleätning.
Stappla hem.
Däcka av i sängen med smink och kläder på.
Nu är det inte så det fungerar längre. Folk säger att livet förändas när man får barn och det är inget snack om det. Visst kan du fortfarande gå ut på krogen och göra precis som ovan men dagen efter kan du inte göra som du skulle kunnat innan barn.
Sova tills du vaknar och är du massor med bakis så kan du dricka lite vatten och sen sova ännu mer. sen när du vaknar och mår så pass bra så att du kan gå ut så blir det en pizza och soffläge hela dagen. Nej nej nej nej nej......
För det första är du så trött på själva partykvällen i fråga för att du har gått upp 5 på morgonen och inte haft en chans att sova nåt på dagen. Sen är det ju det där med att vara bakis. Ditt barn tar absolut ingen hänsyn att att du mår skitdåligt, ligger och spyr och bara vill injecera flott i dina vener för att må bra. Du måste fortfarande gå upp tidigt och göra alla dom sakerna som du brukar, man slipper inte undan liksom.
Ja, det är värt det ibland absolut men jag kan för första gången inse varför man inte ser dom som fått barn lika ofta ute längre. Dom har inte blivit torrbollar eller anser sig vara för vuxna för att gå på lokal, nej dom önskar nog inget annat än att få gå ut och släppa loss på riktigt men det är inte fysiskt möjligt helt enkelt.
Man skulle bli utbränd på 2 röda om man försökte göra som innan.
Det skulle iallafall jag.
Någonting har förändrats kan jag ju säga...

Bloggar om att blogga

Jag läser ganska mycket bloggar och så har jag ju facebook som typ 98% av jordens befolkning och jag måste säga detta. Att läsa om att varje dag är underbar och att man älskar sin familj och dyl. ger mig ingenting, visst ett sådant inlägg då och då tycker jag inte gör något men kom igen. Det finns väl mer?? Som resten av världen tex? Att läsa tex. min vän Lisas blogg är rent befriande. Hon skriver precis hur det är! Vissa dagar vill hon hylla sina barn och livet är vackert och i nästa inlägg vill hon sälja dem på blocket, gå ut och dricka vin och vara 21 igen. Hon skriver om verkligheten. Det är bara ett exempel på en blogg jag tycker om och jag säger inte att det måste vara bitta inlägg föratt det ska vara bra men det är inte kul att läsa inlägg efter inlägg om puttinutt och gulligull! Tyvärr! Jag är ledsen om jag trampar någon på tårna nu men det verkar som att folk är så rädda föratt sväva ut lite eller skriva nåt negativt om tex. sina barn eller sambo eller dyl. Jag menar, folk klagar ju på sitt jobb och vädret hela dagarna, varför inte säga nåt om det andra i sitt liv? Jag älskar att läsa när folk skriver det som folk tycker och känner men som de flesta inte skulle erkänna. Sånt är real! Ge mig mer av det och mindre sagovärld med perfekta lintottar och mammor/pappor som har ett konstant colgate-leende och påstår sig aldrig vara trötta eller less.
Allt luktar inte bullar jämt, ibland smyger sig en doft av sur mjölk in också och det behöver man inte skämmas för!
Fram med det bara! Om fler gör det så tror jag att mycket prestationsångest skulle förvinna i samhället också för då skulle man få se att det finns fler som inte vet hur man gör, misslyckas, skiter i att göra det man ska.

Igår var Lisa här med sina bedårande ungar, jag har paxat Eira till Alexanders blivande brutta, vi ska ha skitsnygga barnbarn har vi bestämt så dom måste fixa det. Nånting kan man väl få kräva i retur för sveda och värk?
Vi käkade hallonpaj och ungarna härjade lite, kollade på i drömmarnas trädgård och vi fick snacka lite, vi bestämde dock att vi måste styra upp en vinafton så vi kan prata på riktigt, barnen har ju en tendens att avbryta 200 gånger i ett samtal. Jag tog ju kort också men dom ligger på kameran och jag vet inte vart sladden är men man kanske kan sätta i kortet igen och lägga över dom dit?

Ja nu ska jag fixa gröt till Alexander och förhoppningsvis få honom att sova lite, sen blir det fan en långpromenad idag innan Herr och Fru Kamph kommer o hälsar på!

Kan själv?

Det kommer inte in lika mycket i munnen men ska jag försöka så vägrar han helt, han får därför peta i sig den han vill själv.
Idag kommer Lisa med familj hit och ska fika lite, blir en uppdatering senare om det!

Gosig unge: Bästa unge!

Jag måste bara säga det, han har varit så go idag o kramig! Han brukar ju vara som en hal fisk när man ska försöka gosa med honom, han har inte tid med det men idag fick jag kramas och han har kommit och satt sig i mitt knä hela dan.
Sånt kan jag leva på dom dagarna han är jobbig och jag bara skulle vilja gå ut genom dörren.
Nackspärr har jag haft idag också, jag orkade inte ens diska klart allt för det gjorde så ont. Tur att Emma kom hit just idag o hjälpte mig lite med Alexander, hon är den bästa vän man kan ha! Om alla hade en sådan vän så skulle det inte behövas så mycket antideppresiva piller i omlopp kan jag säga.
Nu ska jag försöka dra in min nackspärrade kropp på toa....

Ännu en dag på fortet

hur kan han sova trots att stormfemman härjar????
Hur kan man sova när Alejandro drar runt som en tornado????
Såhär äter Alexander sin macka, jag får inte göra den i småbitar heller.
Jag har funderat och funderat, ni som läser min blogg får gärna komma med synpunkter (om det nu är nån som läser vill säga)
Jag har funderat på att börja med gi-metoden. Jag tycker det verkar vara effektivt och jag vill gå ner mina gravidkilon nu, det är 6 kvar så jag måste dra till me nåt. Ja sen måste jag ju sluta äta toblerone till frukost och sånna där grejjer men det fixar jag.
Det är bara ett problem som jag ser det, Pasta...min kära vän pasta... hur ska jag klara mig utan den? Man kan ju kanske unna sig en dag varannan vecka eller nåt? Jag tycker ju om bulgur o sånt så jag får väl prova.
6-8 kilo skulle jag vilja gå ner och igentligen vill jag träna också men jag har ju noll karaktär så det lär väl inte hända....

På måndag nästa vecka ska Alexander bli fotad av en som har riktigt kamera o grejjer, vi ska vara i liljequiska och lekparken brevid, sen får jag skicka in dom själv på förstoring men det är det ju värt =)
Nu gafflar min son om nån mamma mamma mamma jag tror det är mig han menar så jag ska väl ta reda på vad han vill.

Note to self

Chokladflingor till frukost.....ingen bra idè.
Sockerniagarafallet kom och jag dukade nästan under.

Larmet gick före 6 idag.

Igår hade jag sovmorgon... Det hade jag inte idag. Vrålet lät som 10.000 orscher som stormade Helms Klyfta.
Så det var bara att fixa vällingen fort som fan och gå upp, nåt eftervrålsmys kunde man ju glömma.
Så nu sitter jag och skriver här medans Emil leker och försöker fota honom.
Apropå  fota så ska vi fota Alexander på måndag nästa vecka, en kompis till min bror som gör det billigt men väldigt fina bilder blir det, vi ska vara vid liljekquistaparken och lekpaken som ligger brevid.
Förstoring får jag väl fixa själv men det blir ju iallafall billigare än att gå till en fotograf som tar en miljard per bild.
Idag kommer Evan hit med sina barn, tvillingarna är väl typ 7 veckor tror jag och så kanske storasyster hänger med också som är ett och ett halvt lite drygt.
Det kanske jag redan skrev igår? jaja jag är senil ibland.
Emma kommer också hit nån gång under dagen så min plan är att fixa en vanlig paj samt en hallonpaj yaaam!
Tröttare än en båtlast vikingar som varit ute på raid sitter jag nu här och önskar att jag hade köpt fler energidrycker igår eller speed eller vad som helst, dagen kommer att bli lång som en blåval!
Blir väl mer senare om jag har nåt vettigt att printa ner..

Utkast: Aug. 1, 2010

Om det är någon som har undrat hur arg min son kan bli, jag betvivlar detta men här kommer iallafall ett bildbevis.
Men han är så sjukt söt också så det väger över, här hoppar han omkring på slältträffen igår i Torsåker
Nu sitter min bror här och ska hjälpa mig med att fixa till bloggen, han tycker att jag inte ger den nog med uppmärksamhet designmässigt.....det finns en bra förklaring till det: Jag skolkade på VARJE databaserad lektion under hela gymnasietiden! jag kan endast surfa på nätet, thats it! Men jag är bra på andra saker, typ paj.
Imorgon kommer Eva hit med sina små avkommor och sen kommer även Emma min bästa guldstjärna och ska hänga lite. Hon får alltid paj när hon kommer hit hehe men gött är det!
Idag har jag inget vettigt alls att printa ner men imorgon blir det säkert en hel del, ska försöka börja lägga in kort också lite of på er!

RSS 2.0