Öppna förskolan

Dit ska vi imorgon så att Alexandergalningen får härja av sig med jämnåriga, vi får ha en lektion innan vi går in den här gången om att man inte får slå eller dra omkull andra ungar. Glömde ta den innan vi klev in förra gången och han lyckades ju göra just dom grejjerna såklart.
Börjar ana en liten madman i min son, han har bråttom med allt som han kan ha bråttom med
Nu går han ju nästan hela tiden och det går fortare och fortare, han började ju gå innan han blev tio månader men endast om man lurade honom genom att hålla något åtråvärt föremål framför honom i luften som han kunde stappla sig fram föratt ta. Sen kom han på att vi bara försökte lura honom att gå så han började vägra och blev skitsur. Men vid 10½ månad knallade han helt på egen hand omkring i lägenheten och nu springer han nästan fram... var det nån som sa att det går fort?? No shit! Jag har redan börjat fila på gästlistan för hans studentmiddag.
Imorgon ska vi även hälsa på min faster Tina och kanske även kusin Albin om han är hemma, hoppas hon inte har allt för mycket supertunna glasfigurer eller dyl på typ en meters avstånd från golvet då Alexander har en förmåga att hitta allt som är farligt eller dyrt som han då ska kasta eller stoppa i munnen. Jag vet att alla barn är sånna men han är extrem, jag är helt säker på att han vet precis vad han får och inte får innan man ens har uttalat ordet Nej eller ajaj (vilket han fullständigt skiter i 97% av gångerna)
Midsommar häner över mig, ska jag ut i skogen eller ska jag vara hemma? En del av mig vill ju härja i skogen mer bästa Bergsten (men hon får inte upp mig på sin pakethållare för sämre cykelförare får man leta efter, tur att hon är överlägsen på allt annat så det inte ens märks!) Hur som helst så är det även en del av mig som är lat. Bekväm. Rädd för bakfylla och föratt bli borttappad i skogen men jag tror första delen vinner endå. Måste kolla lite mer och fundera lite mer.
Peace and love står jag i baren på torsdagen, resten skiter jag i så vi kanske ses då om det nu är någon som läster denna glest uppdaterade blogg!
Tjing!

Världens kassaste bloggare?

Det borde nog vara jag det.
jag tror det beror på att jag vill sitta ensam hemma när jag ska skriva och det är inte så ofta min ensamtid passar ihop med att min son kan leka snällt brevid medans jag får skriva. Han tycker att han har lika stor rätt att skriva i min blogg som jag men ingen skulle ju fatta nåt av det han skriver så jag brukar inte dela med mig av nåt utrymme. Då blir han sur. På riktigt.
Men nu sover han och då är det bara att köra!  
Igår var vi och hälsade på min gammelfarmor och farfar, Alexander tyckte det var dags att möblera om i skåpen och lite annat men annars var han ganska lugn.
På shemat idag är det umgåsning med Madde och Sidney i parken bortanför oss. Fan att vi inte ägern nån termos! Jag vill ju ha kaffe med mig...
Dagens I-landsproblem alltså.

Till hösten börjar Lill på dagis också och jag ska börja jobba halvtid, back to Bolanche again to the Nilfisken =)
Det är ju inte mitt drömyrke att städa igen men det är ett bra jobb endå, jag kan styra mina arbetstider lite, Jag jobbar med Sanna, Alexander behöver inte gå på dagis mer än på halvtid till en början så det känns bra.
Jag måste få lite mer tid på mig att hitta ett passande heltidsjobb så det är ju perfekt att kunna göra såhär tills vidare. Tur att Sanna hade mig i åtanke där =)
Nej nu ska jag ringa försäkringskassan o kolla hur reglerna är för att jobba halvtid och ta ut mammaledigt på halvtid. Det är säkert inte så bara det inte....
Inte konstigt att skogen försvinner, tänk alla papper som går åt till byrokratin i detta land.
Tål att tänkas på.

RSS 2.0