Minnen till musik...

Gud vad jag sitter och är nostalgisk nu.
Musik tar en verkligen tillbaka i tiden, behöver ingen maskin här inte.
Lars Winnerbäck: Soundtracket till filmen om min ungdom, allt sammanfattas i texterna och när jag lyssnar på honom så är det alltid regn och höst och jag går på hagagymnasiet med mina svarta underground kängor och rött hår, drack alltid kaffe i timmar på flamingo med alla jag hängde med och rökte så mycket cigg att jag skakade av allt koffein och nikotin på vägen hem till min etta i forsa på 20.5 kvm
Joseph Arthur: När jag flyttade från Mora, bodde hemma en månad och hängde med Lillebror och världens bästa Emma jämt i hennes etta på dagny med loftsäng som jag var livrädd att gå upp i haha jag trodde väl att jag skulle bryta nåt. Mackaroner och köttbullar till middag varje dag och alltid påväg på fest med Emma och kassar fulla med carlsberg
Anna Thernheim: Jag och Emma ligger och är bakis i hennes tvåa på dagny (som hon skaffade efter ettan) och vaknar till detta som varit på hela natten.
Smashing Pumpkins: Ett förvirrat ögonblick på gymnasiet när mitt hjärta var helt söndermalet i en köttkvarn, herregud vad man kan vara förkrossad i tonåren och vad härdad jag känner mig när jag jämför med denna tid och nu.
Jeff Buckey: Ett av många snedsteg i livet, förhoppningar och grusade drömmar anno 2004-2007.
Train: Ensam i en tom lägenhet i Mora med endast ett stort akvarium som sällskap samt en lika stor misär i väntan på att få komma hem till Borlänge där jag hörde hemma men ändå med sorg i hjärtat att lämna något jag hade trott så hårt på.
Gwen Stefani: Göteborg, min och lillebrors lägenhet på stan, evigt plockande av ölburkar och sovande män på balkongen. Gilmore girls på tv varje dag och en kombo (kallas det så när man bor med en kompis?) som borstade mitt hår jämnt när jag ville det i världens skönaste gröna soffor. Valiumsofforna kallade vi dom för man somnade alltid så fort man la sig i dom.
The list goes on men det skulle ta dagar att skriva resten.
När jag tänker på den tiden eller dom tiderna kanske man ska säga för det är verkligen olika epoker i mitt liv så känns allt väldigt snurrigt, som att jag konstant åkte karuseller dygnet runt och minnena är lika snurriga men när jag hör dessa låtar så får jag klarare minnen, nästan så jag kan se mig själv gå där på walintorget 21 år gammal och hjärtklappning av olika anledningar. Jag visste lite då om hur det fungerade, alltså jag var ju inte dum i huvudet heller, de flesta som känner mig skulle nog säga att jag var ganska skärpt och fötterna på jorden och det hade jag också men mitt huvud var ute och flög hela tiden.
Folk säger ju att det är delvis livet som formar en till den man är och det håller jag med om, jag är glad över att ha fått uppleva så mycket endå både bra och dåliga saker för det har ju gjort mig till den jag är, låter klyshigt men jag hade inte velat vara på något annat sätt.
Nu ska jag nog göra nåt vettigt eller inte....

Ska jag orka göra en irish?

Det är just nu den stora frågan i mitt huvud. Ska jag orka vipa grädden, brygga kaffet.... jag vet ju att det är värt det i slutänden så jag borde verkligen göra det. Hungrig är jag också... önskar att man kunde bli mätt på irish coffee. Klart man kan om man dricker många nog men jag tror jag däckar av innan jag hinner känna det iallafall.
Min son har fått för sig att vakna typ hundra gånger per kväll/natt (klart det inte är hundra men det känns som det, ok, 3-4 då.) börjar fundera på om han har nattskräck? Det finns ju något sådant har jag hört, han vaknar och gallskriker, jag lägger ner honom igen och ger nappen och då i de flesta fall somnar han direkt, annars kan det krävas välling och både det ena och det andra innan han somnar om.
Hoppas det inte håller i sig länge till, det börjar ju kännas som spädbarnstiden all over again.
Jag är vekligen sunking nu, jag duschade igår och tvättade inte håret, varit ute i regnet och promenerat idag med mitt skitiga hår som bara blev skitigare och skitigare för varje steg. Kom på att jag inte hade deo heller så jag måste verkligen ha luktat glass och tårta när jag var hos Madde idag. Det dyker väl upp nån räkning från anticimex i dagarna kanske.
Eller en soctant som har blivit uppringd av någon som såg mig gå från rusta idag, jag kan måla upp en bild här:
Sunkiga mjukisbrallor, uppsatt fett och skripigt hår, mörka ringar under ögonen och ungefär 3 icakassar därunder också, ammningsbh som inte är smikrande för siluetten direkt, foppaskor och ingen jacka... i spöregn...
Om jag hade sett mig själv så hade jag nog också ringt och anmält mig, hon måste ju gå på crack hade jag tänkt.
Man kan ju hoppas att soctanten själv har barn så man har en sportslig chans att försvara sig iallafall.
Nu ska jag fan sätta på det där kaffet så det blir nån irish för den slitna crackmorsan.
Over and out.

Lugnet är här

Nu sover vilden, somnade själv utan att vråla alls, helt sjukt =) Men det är ju skönt för oss båda, kan ju inte vara så kul för honom heller att skrika o vara ledsen när han  ska sova.
Vi har haft syrran på besök i helgen, vi har väl mest glott på film och setat på fejjan som man gör i vanlig ordning, skönt slappt häng liksom =)
Idag är jag inte förbannad på nåt och av någon anledning så har jag som mest att skriva om jag är arg eller ledsen på något. Man kanske borde bli aggressiv på heltid?
Det blir iallafall ghost på tv ikväll det kan jag lova, en av mina gamla favvisar från uppväxten och jag är fortfarande en sucker för 80-tals filmer, eller det kaqnske är en från 90? Ja hursom, bra skit är det iallafall.
Gud vilket givande inlägg, jag borde ju få nåt slags bloggpris..

Varning, argt inlägg!

Idag är jag sur. Det är inget speciellt som har hänt alls men jag började tänka på en sak som gör mig förbannad och jag kan verkligen konsten att reta upp mig själv so here it goes:
Jag vill slå ett slag för alla som fött barn på under 6 timmar.
Varför då? Jo föratt alla jävla prettomorsor som legat i 47 timmar alltid ska "förminska" våran upplevelse av förlossningen.
Säga saker som: HAHAHAHAHA 6 TIMMAR? du ar ju inte fött barn på riktigt du, tänk dig mig då som fick gå med värkar hemma 2 dyng o sen ligga och krysta tills det blev ny årstid! Det du!
Jag har bara en sak och säga till er: HÅLL KÄFTEN!
Nästa gång nån säger nåt liknande till mig så smäller det eller så ska jag säga: Ja du har nog rätt, jag har ingen aning om hur det är att föda barn, nejmen! Vem är det där?? *peka på Alexander* Mitt barn?? Nej det kan inte stämma för jag har inte klämt ut honom, inte vad jag kan komma ihåg iallafall. Vi var inne på bb och jag kollade på film men sen fick vi åka hem och inget hände? Märkligt.
Vad är det med männskor och deras behov avv hävda sig och alltid vara värre, ha lite ondare, vara lite sjukare, bättre, tjäna mer, smartare osv.
Visst är det bra att sträva efter bra saker som att vilja vara smart tex. men man behöver ju inte trycka upp det i ansiktet på folk.
Låt folk få ha sina upplevelser ifred och sluta få andra föräldrar att känna skuld föratt det går bra för dem.
Om nån kommer till mig och säger: Fan jag är så glad att min förlossning gick bra, det tog bara 3 timmar! Då skulle jag svara: Åh va skönt för dig att du slapp lida längre än så, hur mår du då?
Typ nåt i den stilen.
Nu ska jag leka lite med barnet som befinner sig här som jag har fött utan att jag kände nånting, fantastiskt!

RSS 2.0